De VEGA-test: voor een totaalbeeld van uw gezondheid

De Vegatest heeft zijn oorsprong gevonden in de electro-acupunctuur volgens Voll. Dr Voll geboren in 1909, studeerde medicijnen in Duitsland van 1930-1935. Hierna begon dr. Reinhold Voll zich te verdiepen in electro-acupunctuur. Door een Franse collega dr. De la Fui welke had ontdekt dat acupunctuur punten een verlaagde huidweerstand hadden, werd een meetmethode ontwikkeld.

Samen met de technicus F. Verner creëerde Voll de eerste machine om acupunctuur punten te meten en elektrisch te stimuleren. In zijn later periodes ontdekte dr. R. Voll dat verschillende acupunctuur punten relaties hadden met interne organen en de gezondheidstoestand hiervan. Hierdoor is de methode “electro-acupunctuur volgens Voll” ontstaan.

Door onvrede in de “Voll” organisatie hadden zich een aantal top artsen en tandartsen afstand genomen van deze methode en ontwikkelden hun eigen methode ook wel bekend als de BFD (Bio-electronic Functions Diagnosis & Therapy). Zij presteerden het om het aantal meetbare punten terug te brengen van 170 naar 66. Ook introduceerde zij het medicatie testen.

In 1978, creëerde Dr. Helmut Schimmel een derde systeem welke hij de VEGATEST-Methode noemde, ook wel VRT (Vegetative Reflex test) genoemd.Dr. Schimmel was naast klinisch researcher ook arts en tandarts. Na 8 jaar werken volgens de BFD methode en daar de limitatie van ontdekkend besloot hij een nieuw systeem te ontwikkelen. De VEGATEST-Methode is hierdoor een samenvloeiing van de EAV methode (electro-acupunctuur volgens methode Voll) en de BFD (bio-electronic Functions Diagnosis & Therapy)

Door zijn enorme kennis ontwikkelde hij een systeem waardoor er nog maar op 1 a 2 punten gemeten hoefde te worden om een totaal beeld van de gezondheid van het organisme te krijgen.

Hoe werkt de VEGAtest

De Vegatest methode werkt via het onwillekeurige (vegetatieve) zenuwstelsel. Via een handelektrode wordt een impuls gegeven aan het lichaam. Door het lichaam in contact te brengen met een (vaak) verdunde stof kan meetbaar worden gemaakt hoe het lichaam op deze stof reageert. Je krijgt of een verkramping van huid en bindweefsel, of er gebeurt niets.

Deze verkramping kan je ook zien als een vluchtreactie van het lichaam. bv. als er een bedreigende situatie ontstaat zullen alle spieren zich eerst aanspannen (verkrampen) om vervolgens tot een actie over te gaan of in kramp te blijven. Dit gebeurt op micro (huid) niveau ook, en kan je op de weerstandsmeter lezen.

Door bv. het lichaam in aanraking te brengen met een allergeen (pollen,appels, noten, melk etc.) of met micro-organismen zoals bacteriën, parasieten, virussen en schimmels (Borrelia, Babesia, Bartonella, Candida etc) kun je dus de verkramping (vluchtreactie) meten op deze stof. Een verkramping betekend een dat het lichaam een eerdere negatieve reactie heeft gehad op dit allergeen of micro-organisme.

Heleen Furster
Natuurgeneeskunde

Oosterscheldestraat 108
4335 PL - Middelburg
heleenfurster@solcon.nl

0118-639078
Telef. bereikbaar:
Elke maandag, dinsdag en woensdag van 12.00 tot 14.00 uur.
Privacyverklaring - Website: Elloro